Focus image
Artikelen en blogs

Artikelen & blogs > Zorgeloos ouder, tien tips

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hieronder treft u de eerste 100 van de ongeveer 645 woorden van dit artikel.

Een doorsnee 65-plusser bezit tegenwoordig enkele tonnen en zit dus financieel op rozen. Althans,... als hij verstandig met zijn geld omspringt. Tien tips voor een financieel gezonde oude dag.

1. Spaar voor uzelf
Spaar liever voor uw oude dag dan voor uw kinderen, dan blijft de sfeer goed. Schrijf vanaf nu maandelijks vijf tot tien procent van uw netto inkomen automatisch over naar een gerenommeerd aandelenfonds met maximaal 0,5% aan- en verkoopkosten. Iemand die jaarlijks 4.800 gulden (400 gulden per maand) belegt en gemiddeld 10 procent rendement maakt, bezit over 35 jaar een zorgeloos extraatje van 1,3 miljoen...


Trefwoorden bij deze publicatie: Geldtips | Overlijden | Pensioen | Uitvaart

Gepubliceerd in NRC Handelsblad op 13-08-1999 en heeft ongeveer 645 woorden.

Toegang tot archief

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hoe werkt het?
Toegang tot het archief verloopt in 2 stappen. Eerst geef je je emailadres op en daarna betaal je via iDeal. Na het betalen heb je direct toegang tot het archief met de betaalde artikelen. Per e-mail ontvang je een link waarmee je, binnen de betaalde 24 uur, steeds opnieuw toegang tot de betaalde artikelen krijgt.

Stap 1. E-mail opgeven

E-mail
Nieuwsbrief? Ja, graag