Deed je weleens een miskoop? Kreeg je ooit spijt van een belegging? Ben je weleens een oor aangenaaid? Ik vrees van wel. We zijn beland in een digitale consumptie- en markteconomie, waarin iedereen uit is op je geld, van commerciële bedrijven en finfluencers tot non profit-organisaties, oplichters en soms zelfs je buren of kennissen. En dat wereldwijd, op elk uur van de dag en nacht, en ook als je even geen geld hebt, want met één druk op de knop betaal je later, want ook daaraan wordt weer flink verdiend. Het lijkt potdorie wel oorlog.

WIL JE KLANT ZIJN OF KANONNENVOER?

Wie gaat jou beschermen tegen gehaaide psychologische trucs die jou verarmen? Nou, niet de overheid, want dat schaadt haar bijna 400 miljard euro aan belastinginkomsten per jaar. Het wordt dus tijd dat je doorhebt dat je in deze consumptiemaatschappij geen Koning Klant bent, maar het gehersenspoelde kanonnenvoer dat onze economie draaiende houdt. Gelukkig kun je daaraan ontsnappen. Daarover gaat mijn boek Geld speelt geen rol.

HONDERDEN MENSELIJKE ZWAKHEDEN

Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben gedragseconomen en psychologen honderden menselijke denkfouten en zwakheden ontdekt en bewezen. Aanbieders en verkopers zijn als hongerige wolven op die kennis gedoken. Ze transformeren die wetenschap tot verkooptrucs, waar niemand weerstand aan kan bieden. Voor je het weet, tuin je erin, en ga je de mist in bij shoppen, een huis kopen, een salarisonderhandeling, beleggen, sparen voor later, informatie verzamelen, oordelen en alle andere activiteiten met financiële gevolgen.

BEN JE EEN MENS OF EEN AFZETKANAAL?

Onze menselijke zwakheden worden steeds inventiever benut door boekingsplatforms, beleggingsinstellingen, (f)influencers, autodealers, supermarkten, makelaars, telemarketeers, telefoonbedrijven, werkgevers, banken, reclamemakers en ieder ander die jou ziet als afzetkanaal. Dat verklaart waarom je op een zonnige dag thuiskomt met een idiote miskoop, je op precies het verkeerde moment aandelen of een huis kan kopen of je laat tillen door een oplichter.

MIJN BOEK IS JOUW ANTI-RAKETWAPEN

Geld speelt geen rol maakt je even slim als degenen die jou via psychologische trucs geld aftroggelen. Het is een soort anti-raketwapen tegen alle onwenselijke informatie die in dit tijdperk dagelijks op je wordt afgevuurd, waardoor je weer zélf gaat bepalen wat je doet met je geld. Je gaat snappen hoe en waar misvattingen ontstaan. Maar ook met welke gouden tips en trucs je haarscherp oordeelt en beslist, dure missers uit de weg gaat en moeiteloos geld overhoudt. Zo ga je, zonder ingewikkeld rekenwerk, meer verdienen, beter beleggen, verstandiger beslissen en plannen, slimmer kopen, en veel relaxter leven. Je wordt als het ware heer en meester over je eigen geld. En dan kun je, net als miljonairs, luchtig en zelfverzekerd zeggen: ‘Ach, geld speelt geen rol.’

Geld speelt geen verschijnt in oktober 2023. Als je het nu vast bestelt, krijg je het in oktober, direct na publicatie, gesigneerd thuisgestuurd. Klik hier voor meer informatie en bestellen.