Journaliste Wilma van Hoeflaken interviewde me voor magazine Radar+ over de sluwe verkooptrucs uit mijn nieuwe boek Geld speelt geen rol. Die trucs gaan uit van wetenschappelijk bewezen, typisch menselijke zwakheden. Zoals kuddegedrag, geldillusie, delay discounting, de confirmation bias, the end of history illusion. En nog heel veel meer.

Gelukkig kun je leren om hier niet in te trappen. Dat begint met inzicht in die trucs en de reden waarom jij er instinkt. Jammer, want spullen kopen maakt sowieso niet duurzaam gelukkiger, toont onderzoek van hoogleraar psychologie Sonja Lyubomirsky. Een aankoop maakt je weliswaar eventjes blij, maar verbijsterend snel zak je weer terug naar je basisgeluksgevoel.

Daarom kun je een meevaller zoals een bonus of loterijprijs beter niet in één keer uitgeven, maar steeds een beetje ervan. Dan krik je je geluksgevoel meer keren omhoog. Maar een tegenvaller, zoals een boete, kun je beter meteen afrekenen. Dat doet even pijn, maar snel ben je weer net zo gelukkig als altijd.

RADAR+ GEEFT 10x MIJN BOEK WEG!

Nog meer goed nieuws: Radar+ geeft 10 maal mijn boek weg. Iedereen kan meedoen aan de actie op Radarplus.nl/wingeld.