Drs ing. Erica Verdegaal is econoom en publicist. Ze studeerde onder meer economie en twee jaar filosofie in Amsterdam. Na diverse banen in het bedrijfsleven koos ze in 1995 voor de journalistiek. Sindsdien schrijft ze over alles wat met geld van doen heeft voor onder meer Het Financiële Dagblad, radartv.nl, NRC, maandblad ZIN en de Financiele Consument. Ze publiceerde twaalf boeken.

Naast haar boeken en columns werkt Verdegaal mee aan radio- en televisieprogramma’s zoals BNR Nieuwsradio, RadarRadio 1 en 2, Pauw & Witteman en meer. Met het televisieprogramma NTR Academie maakte ze in 2014 een uitzending met tips over geld en geluk: Geld maakt wel gelukkig…. 

‘Voor echt objectieve informatie over geldzaken kun je beter Geld & Gezin van Erica Verdegaal lezen.’ – Algemeen dagblad

‘Wie een beetje last heeft van financieel analfabetisme hoeft niet bang te zijn. Verdegaal schrijft vlot, vrolijk en begrijpelijk.’ – Algemeen Dagblad

‘Je krijgt handige tips in gewone mensentaal. Kortom: een handige en complete geldgids.’ – Ouders van Nu

Erica Verdegaal, dat is een kanjer. Een licht in de duisternis. Een Wijze uit het Westen. Iedereen die wil gaan sparen of beleggen, neme haar informatie tot zich. Haar algemene adviezen kun je blindelings vertrouwen. Lees haar artikelen, en koop haar boeken. Schaf aan en word wijs. De opstap naar vermogensopbouw, en het kan u een hoop ellende besparen. Ik kan haar website van harte aanbevelen! (P.S. geen grap, geen familie, ofzo; gewoon een tip in de hoop dat het u helpt).

Henk